Voor het vak ‘Game Development’ (onderdeel van mijn studie) heb ik een spel ontwikkeld, van code tot graphics. En dat is me ‘gewoon’ gelukt! Vanaf niets heb ik onlangs voor het eerst een spel gebouwd, op basis van een fictieve casus voor Autan.

Zin in een spelletje? Speel dan gerust eens MUGshot. Het spel kan wel alleen op een computer of laptop met toetsenbord (pijltjes omhoog en omlaag) gespeeld worden. Touchscreen kreeg ik nog niet voor elkaar hoor! En tijdens het laden verschijnt er een foutmelding, gelukkig kun je die gewoon negeren. De verdere speluitleg staat hieronder. Vergeet ook niet het geluid aan te zetten. Alvast veel speelplezier!!


Speluitleg

Kennen jullie ‘Pong’ nog van vroeger? Daar lijkt dit spelletje wel op. Voorkom dat de muggen bij de mensen komen door de Autanspray omhoog en omlaag te bewegen (pijltjestoetsen). Houd dit zoveel mogelijk levels vol! Geprikt worden kost je namelijk veel punten. In het plaatje hieronder is per mug weergegeven wat de minpunten zijn. Je kunt wel een buffer opbouwen, want als een mug ‘botst’ krijg je een paar bonuspunten (+10 of +20). Maar let op: een oranje mug ‘botst’ alleen tegen het logo, een blauwe mug tegen de hele spray. Hmm… na één level spelen snappen jullie wel wat ik bedoel!

Als je op bovenstaande knop drukt, start het spel automatisch en met een score van 100 punten. Als je op 0 uitkomt is het ‘game over’. Omdat dit nog maar mijn eerste spel ooit is, is het me nog niet gelukt een pauze in te bouwen. Dus zodra je ‘af’ bent, start het spel razendsnel weer opnieuw. Als je 20 blauwe muggen en 3 oranje muggen goed hebt weggejaagd start het volgende level vanzelf. Je neemt je score mee. Behalve bij level 5 (score naar 200) en level 10 (score naar 300), om de spanning er een beetje in te houden. Wat me wel gelukt is, is het hoogst behaalde level te laten zien. Zolang je je browser maar niet ververst.

Ik denk dat in dit geval een spelletje meer zegt dan 1000 woorden. Ik ga het hier bij laten en jullie veel plezier wensen met MUGshot. Mijn hoogst bereikte level is 14, waar komen jullie uit?

MUGshot, speel het spel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *