Het jaar 2019 zit er al weer op en we zijn begonnen aan 2020. Cheers allemaal! Nog maar een jaar geleden deed ik de deur bij Royal HaskoningDHV dicht en openden er allerlei deuren waarvan ik het bestaan op dat moment nog niet wist. Ik heb dan ook geen seconde spijt gehad van mijn sprong in het diepe. Eén van de meest leerzame deuren die is opengegaan is toch wel dat ik als zelfstandige aan de slag mocht bij Philips Pensioenfonds Hypotheken. Naast de website heb ik ook aan banners en flyers gewerkt en kan ik jullie melden dat ik ook in 2020 nog een paar maanden parttime blijf. Inmiddels is ook de privacyverklaring voor mijn bedrijf afgerond en begin ik het schrijven van facturen en de BTW-aangifte aardig onder de knie te krijgen. Dus wat mij betreft gaan er nog een paar deuren open voor Thirty-first in 2020… 

Maar het hele avontuur is natuurlijk begonnen met de (zelf)studie Communicatie & Multimedia Design (CMD), dus hoe gaat het daar mee? Goed nieuws, ik heb inmiddels mijn Propedeuse in ontvangst mogen nemen. Het eerste jaar zit erop, nog maar drie te gaan. Inmiddels ben ik vol goede moed aan het tweede jaar begonnen en de vakken zijn nog leuker dan in het eerste jaar. Zo kan ik nu erg goed uit de voeten (of handen?) met InDesign en ben ik klaar om ook Photoshop- en Illustrator-pro te worden! Genoeg geknald met oud op nieuw, tijd om in dit nieuwe jaar weer te gaan knallen met mijn studie.

Eén van de InDesign opdrachten: bedankkaartje voor een fictief bedrijf ontwerpen
Eén van de InDesign opdrachten: bedankkaartje voor een fictief bedrijf ontwerpen

Dan misschien nog wel de meest onverwachte deur die afgelopen jaar is opengegaan. Na onze vakantie in Frankrijk afgelopen september ontdekte ik dat ik zwanger was. Als ik heel eerlijk ben had ik niet verwacht dat het direct raak zou zijn, ik had mezelf nog net wat meer tijd gegeven. Het was dus even schakelen voor me, maar dat is inmiddels omgeslagen in genieten. Het gaat tot nu toe allemaal goed en ik ben al weer over de helft! Als de tweede helft net zo gemakkelijk gaat als de eerste dan komt er over 4,5 maand een klein meisje bij op deze wereld. Ik ben benieuwd welke avonturen zij gaat beleven, maar eerst mag ze met me mee op een paar van mijn avonturen! 

Toch is ondanks alles de allerleukste deur van 2019 Lizzy de hond geweest. Een droom die eindelijk uitkwam en na een half jaar weet ik het zeker: ik wil nooit meer geen hond! We hebben een lot uit de loterij getroffen met onze oude dame. Waarom ze nooit meer is opgehaald uit het asiel is me nog steeds een raadsel. Een knuffelbeer, hartstikke zindelijk, snurkt tijdens het slapen (alleen bij honden schattig!) en in het bos één en al energie. Dat ze eigenlijk helemaal niet zo goed luistert nemen we dan maar voor lief. En dat we de bank moeten delen ook.

Voor 2020 heb ik tot slot eigenlijk geen goede voornemens. Hopelijk gaan er wederom onverwachte deuren open waar ik, samen met anderen, van kan leren en genieten. Stap voor stap ga ik door met mijn studie, mijn bedrijf, mijn leven thuis en mijn vrijwilligerswerk bij het asiel. En als ik dan toch vooruit moet kijken, dan kijk ik graag alvast naar 2021. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het reizen afgelopen jaar wel heb gemist, dit jaar zal er ook niet veel van komen, maar als het aan mij en Joris ligt stappen we in 2021 in het vliegtuig en komen we naar jullie toe, familie en vrienden in Australië! 

Tot de volgende update, Suzan.

Kwartaal 4 – ‘Nou, dat liep snel uit de hand’

Eén gedachte over “Kwartaal 4 – ‘Nou, dat liep snel uit de hand’

  • 07/01/2020 om 07:42
    Permalink

    Mooi verslag suzan. Hartelijk gefeliciteerd met jullie zwangerschap.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *