Oké, bijna dan… Dus wie heeft er al zin in een borrel? Nodig jezelf vooral uit!

“Alleen nog even afstuderen”, zei ik eind 2022 toen ik klaar was met mijn stage van 30 studiepunten. Dan zal een afstudeeronderzoek van 20 studiepunten toch wel lukken in een jaar? Helaas, zoals de stilte al deed vermoeden, ben ik nog steeds niet afgestudeerd. Maar ik ben wel heeeeel dichtbij. Dus is het tijd om weer eens iets van me te laten horen ‘op de socials’.

Wat ik overhoud aan mijn afstuderen zijn vooral wat extra grijze haren. Het kan de leeftijd zijn, maar toch liep ook het afstuderen allesbehalve vlotjes en dat bezorgde me wel wat ‘ups en downs’. Het begon met het vinden van een organisatie en afstudeeropdracht. Dat bleek lastig. Net zoals het afstandsonderwijs en een paar onfortuinlijke vertragingen tijdens het afstuderen. Maar de aanhouder wint, en dus is het (hopelijk) bijna zo ver. Ik heb er uiteindelijk 6 jaar keihard voor gewerkt en straks heb ik mijn HBO-diploma Communicatie en Multimedia Design (CMD) binnen! Ik zou het niemand aanraden, maar het kan dus wel ;-). 

Ik in mijn werkomgeving; “Alleen nog even afstuderen”, zei ik eind 2022

Er moeten nog een paar stapjes genomen worden, maar als ik in de zomer jarig ben, lijkt me dat een mooi moment om deze mijlpaal te vieren. Kortom, ik heb zin in een feestje! En in de afgelopen 6 jaar heb ik daar genoeg leuke mensen voor leren kennen. Toen ik begon met studeren werkte ik nog bij Royal HaskoningDHV, daarna begon ik Thirty-first waardoor Philips Pensioenfonds op m’n pad kwam. Tussendoor vond ik mijn plezier en afleiding als vrijwilliger bij de Dierenbescherming. En afgelopen jaar heb ik mijn afstuderen afgerond bij MUNT Hypotheken. Het lijkt me echt leuk om iedereen weer eens te zien en bij te praten! Stuur mij vooral een berichtje als je je nu aangesproken voelt, dan krijg je gewoon de uitnodiging. Want die borrel organiseer ik sowieso, alleen wordt ‘ie dan nóg leuker.


De meest gestelde vraag: “en wat ga je nu doen?”

Eerst maar eens even vieren dat het me gelukt is. Dat klinkt altijd zo makkelijk en fijn, maar eerlijk is eerlijk, helemaal niks doen is ook niet aan mij besteed. Zo had ik afgelopen jaar gelukkig ook nog een opdracht voor DMFCO Asset Management/ MUNT Hypotheken. Samen hebben we een prachtig ESG-rapport geschreven en vormgegeven. Naast dat dit een toffe opdracht was, leverde het me ook mijn afstudeerplek op. Dus bij deze nogmaals bedankt voor beide kansen! En terwijl ik op mijn diploma wacht, ga ik weer aan de slag voor Philips Pensioenfonds. Die brochures verdienen een frisse look. En daarna ga ik als communicatieadviseur mét HBO-diploma aan de slag. De vraag is bij welke organisatie en in loondienst of juist niet? Ik heb werkelijk nog geen idee. Wat ik wel weet is dat mijn toekomst in het vakgebied van CMD zal zijn en dat ik er klaar voor ben weer mooie communicatieprojecten neer te zetten voor opdrachtgever én klant!

Iedereen die me kent, denkt nu: waarom lees ik niks over een verre reis? Wees gerust, die komt er ook aan. Onze fantastische vakantie in Noorwegen afgelopen jaar, de mooiste foto’s mag je niet missen, inspireerde om dit jaar weer op roadtrip te gaan. Dus Florida, ‘here we come’! Dit keer wel maar met z’n drietjes, dus zonder onze liefste hond. Lizzy zet nog steeds haar beste oude pootje voor, maar vakanties lukt niet meer. Dus van haar genieten we lekker thuis op de nieuwe bank in de verbouwde woonkamer en keuken.

Ik sluit af met het besef dat er veel veranderd is ten opzichte van 6 jaar geleden. Denk aan een kind, een hond en op werkgebied. Maar ook veel dingen blijven gelukkig hetzelfde: met plezier in Eindhoven wonen, het reizen en Alonso in Formule 1. En dat is precies wat ik, ook dit jaar, weer nodig heb: gewoon een beetje van beiden!

Tot ziens op de borrel,
Suzan

Een mega mijlpaal: die CMD-studie is van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *